søndag den 11. februar 2018

Vildmark

Vildmark eller ødemark


Vildmark eller ødemark, som det også kaldes, defineres som et vidtstrakt øde, uopdyrket sted. Vildmarker er ofte ørkner, fjeldegne, urskove, regnskove, stepper, tundraer eller taiga. I Danmark findes ingen vildmarker.



Vildmarken er ikke nødvendigvis ubeboet af mennesker. Der kan for eksempel være aboriginere, der lever af naturen og ikke skader den, eller pelsjægere, som påvirker miljøet i større eller mindre grad.

Ordet vildmark kommer af den opfattelse, de fleste civiliserede, kristne samfund havde af naturen allerede før industrialiseringen. Nemlig den at uberørt natur var utæmmede, ufremkommelige, vilde steder, med vilde, hedenske, barbariske mennesker, vilde dyr og mange andre både reelle og indbildte farer.

I dag, da vi har bedre forståelse for naturens sammenhænge på grund af naturvidenskaben, og véd at det er nødvendigt at indrette sig efter den og ikke bekæmpe den, ser helhedsbilledet anderledes ud. Derfor vælger mange i dag termen ødemark i stedet for vildmark.


Trekking



Trekking er en vandring til fods, eller transport ved hjælp af diverse ride- og trækdyr, som inkluderer mindst en overnatning i det fri. Oftest foregår trekking over flere dage eller uger i vanskeligt terræn, som f.eks. i vildmarken, bjerge eller jungler. Trekking er en friluftsaktivitet baseret på hiking kombineret med camping.

Netbutikker Friluftsudstyr Telte Efterlad ingen spor Regntøj Steppe Soveposer Rejser & Ferie Pakkerejser Rejseoplevelser Padling Kikkert Urskov Vildmark bøger Vildmarken Kuppeltelt Bøger Tundra Rafting Lommelygter Lystfiskeri Rejsebøger Oerken Litteratur om vildmarken Friluftsliv Rejsebøger Flyrejser Friluftsliv Taiga Kano Kajak Regnskov Hvorfor vildmarksliv Bjerg Trekking Farer og risiko Hiking diverse 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar